Редактор: e-mail: кадър bTVДецата, които страдат от асма, ще могат да стоят без

...
Редактор: e-mail: кадър bTVДецата, които страдат от асма, ще могат да стоят без
Коментари Харесай

Министър Вълчев: Деца могат да се освободят от носенето на маски по здравни причини с удостоверение от личния лекар

Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

Децата, които страдат от асма, ще могат да стоят без маски в общите пространства в учебно заведение, само че единствено в случай че имат уверение от персоналния доктор. По същия метод ще могат да се освободят от маска и други деца, на които маските пречат здравословно. Това стана ясно от диалог в студиото на bTV с просветния министър Красимир Вълчев.

Той призна, че за личните си деца е избрал да ги праща на учебно заведение с маски, а не с шлемове. Вълчев сподели също, че не са планувани понижени часове, само че ще има обезщетителни ограничения за децата, които не могат да посещават учебно заведение с повече съвещания в електронна среда.

През януари и февруари най-вероятно ще има превключване на образование в електронна среда освен поради COVID-19, а поради сезонните вируси.

Министърът разяснява, че не може да се каже съответно да се отделят децата със подозрения за ковид, които се откриват в учебно заведение. Вълчев акцентира, че решаването на въпроса с будки пред образователните здания не е подобаващ. Всяко учебно заведение обаче е най-добре единствено да откри решение.

Над 80% от родителите са за присъствено образование, само че част от тях с ангажимента то да е отчасти, а 16% са за отдалечено образование. Това демонстрира направено в края на август социологическо проучване, заяви министър Вълчев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР